Szolgáltatások

Szemvizsgálat


A szem az általános egészségi állapotról is sok mindent elárul, ezért, a többi szűrővizsgálathoz hasonlóan, időközönként a szemészeti vizsgálat is szükségszerű, még abban az esetben is, ha nem észlelünk különösebb problémát.
 

Vizsgálati díjak:
       
Általános szemvizsgálat                                                16.000 Ft    

Általános szemvizsgálat puppillatágítással                20.000 Ft                                      
Hozott keretbe lencsecsere esetén                              16.000 Ft
 
Komplett szemüvegkészítés esetén                              8.000 Ft
 
 
Polateszt vizsgálat:                                                         20.000 Ft   
                           
 
 

Computeres szemvizsgálat


A computeres szemvizsgálat a szem fénytörésének objektív meghatározását, illetve a szaruhártya görbületének, törőerejének, az asztigmia fokának, és tengely állás megállapítását szolgálja.
 
Az objektív szemvizsgálat, mint ahogy neve is utal rá, objektíven adja meg a páciens fénytörési hibájából származó dioptria adatokat, figyelmen kívül hagyva, hogy a páciens előzőleg milyen szemüveget viselt, illetve az előző szemvizsgálat során milyen korrekciót kapott.
 
Az objektív szemvizsgálat önmagában nem elegendő a megfelelő szemüveg, vagy kontaktlencse felírásához, de fontos tájékoztatást ad a szakorvos részére a szem optikai tulajdonságairól. A kapott eredményeket az úgynevezett szubjektív fénytörés meghatározással, olvasópróbával ellenőrzik.
Soha nem maradhat el a komputer kontrolálása, nem elég csupán a műszer adataira támaszkodni, mert az orvosi ellenőrzés nélkül elkészített szemüveg akár komoly panaszokat is okozhat viselőjének.

Kontaktlencse alkalmassági vizsgálat


A vizsgálatot végző személy az első alkalommal részletes alkalmassági vizsgálatot végez, majd a látásnak és életmódnak megfelelő típust fogja javasolni. A kontaktlencsék megrendeléséhez szükséges paraméterek: a szükséges korrekció (dioptria) és a lencse bázisgörbülete. A dioptria nem minden esetben egyezik meg a szemüveg dioptriájával, míg a görbület a kontaktlencse-vizsgálat során végzett mérések során lencsepróba segítségével lehet megállapítani.
 
A legjobb korrekció megtalálása után a réslámpa segítségével vizsgálják a szem elülsõ felszínének nagyított képét, ellenõrzi, hogy nem látható-e olyan elváltozás ezen a területen, ami kizárná a kontaktlencse viselést. Ezek után a kimért adatok alapján próbalencsét választ számunkra, melyet szemünkbe helyez.
Meghatározott próbaviselési idõ (15-20 perc) letelte után, kontaktlencsében is ellenõrzi látásunkat, majd réslámpával vizsgálja, hogy a lencse jól illeszkedik-e szemünkön.
Amennyiben minden teszt jól sikerült, megtanít minket a kontaktlencse helyes használatára, egyben ellát praktikus tanácsokkal a jövõbeni lencseviseléssel kapcsolatban 
 
A kontaktlencse alkalmassági vizsgálat díja 12.000 Ft.
 
Amennyiben a kontaktlencsét üzletünkben vásárolja, a vizsgálat díjából 50% kedvezményt biztosítunk!

Kontroll vizsgálat


A szem állapotának rendszeres ellenőrzése fontos. Ellenőriztesse látását üzletünkben, évente legalább egy alkalommal és bizonyosodjon meg szeme állapotáról. 
Szolgáltatás díja üzletünkben: 6000 Ft

Szemüveg szerviz


Üzletünkben teljeskörű szemüveg szervizelést végzünk, amely magába foglalja a szemüveg adaptálását (beállítását), minden esetben a csavarok és orrtámaszok cseréjét, damilozást és a  szemüveg tisztítását.
Szolgáltatás díja üzletünkben: 1000 Ft

Szemvizsgálat jogosítványhoz



Üzletünkben lehetőséget kínálunk a jogosítvány megszerzéséhez/meghosszabbításához szükséges szemvizsgálatra is!
 
Felhívjuk figyelmüket amennyiben a vizsgálati eredmény szerint a korrekció változott, és ennek megfelelően új dioptriák kerülnek felírásra vagy régi szemüvegének állapota már nem teszi azt alkalmassá vezetéshez, csak akkor áll módunkban leletet biztosítani, amennyiben az új, felírt korrekciónak megfelelő szemüveget el is készítteti üzletünkben!
 
Csak így tudjuk biztosítani, hogy a megfelelő látásélesség mellett, a továbbiakban is biztonsággal tudjanak gépkocsit vezetni. 
 
Amennyiben a korrekció nem változott, és régi szemüvege alkalmas a rendeltetésszerű használatra, természetesen üzletünk biztosít leletet!

 
Szolgáltatás díja üzletünkben: 17000 Ft


Érvényes : 2021.12.20-tól visszavonásig. Díjaink módosításának jogát fenntartjuk!




Előlegfizetési szabályzat :

Üzletünk kizárólag a 100.000 Ft vásárlási értékhatárt meghaladó termékekre biztosít előlegfizetési lehetőséget. Amennyiben a vásárlás végösszege együttesen nem haladja meg az előzőekben meghatározott értékhatárt, üzletünknek nem áll módjában előlegfizetési lehetőséget biztosítani a vásárlásra/megrendelésre. Ebben az esetben a vásárlás/megrendelés felvételéhez, megrendeléskor a vásárlás/megrendelés teljes végösszege fizetendő.

 Érvényes : 2019.04.15-től.